image/svg+xml
image/svg+xml

“Enerji Günlükleri: Akıllı Üniversite” programı gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen “Geleceğin Nitelikli Mühendisleri Bartın Üniversitesi’nde Yetişiyor” projesi kapsamında “Enerji Günlükleri: Akıllı Üniversite” programı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Yenilenebilir Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanındaki çalışmalardan bahsetti.



“Tüm bileşenlerimizle birlikte geleceğimize değer katıyoruz”

Üniversitemizin tüm bileşenleriyle katma değeri yüksek akıllı teknolojilere odaklandığının altını çizen Rektör Uzun, “Kararlı adımlarla tüm bileşenlerimizle üzerinde durduğumuz ihtisaslaşma alanımız doğrultusunda ‘Akıllı Lojistik’, ‘Akıllı Liman’, ‘Akıllı Endüstri’, ‘Akıllı Enerji’, ‘Akıllı Sağlık’ ve ‘Akıllı Şehirler’ başlıklarında çalışmalar yapıyoruz. Bölgesel odaklı çalışmalarımızla önemli başarılara imza atıyor, ülkemizin gelişimine değer katıyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirilen etkinliği oldukça önemsiyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



“Tasarruftan çok, enerji verimliliğine odaklanmalıyız”

Üniversitemiz Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi ve proje koordinatörü Doç. Dr. Abid Ustaoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte genç mühendisler alanının önde gelen bilim insanları tarafından bilgilendirildi. Panelde konuşan Yaşar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, “Neden Enerji Yönetim Standardı Gerekli?” sorusuna cevap verdi.

Prof. Dr. Hepbaşlı, “Global mega eğilimleri elektrikleşme, şehirleşme, dijitalleştirme ve iklim değişikliği olarak sıralanabilir. Enerji verimliliğinin tarihsel gelişimine baktığımızda bazı aşamalardan geçmiştir. Enerji tasarrufu, enerji yönetimi, enerji tedariki, karbon azaltma ve enerji verimliliği fazlarından sonra 2020-2030 yıllarındaki aşamasında enerji verimliliği en güvenilir bir kaynak olarak algılanmaya başlanmıştır. Enerji tasarrufu ve enerji verimliliği karıştırılmaktadır. Tasarruftan çok, enerji verimliliğine odaklanmak gerekmektedir” dedi.