Bartın Üniversitesi Su Verimliliği Çalışmalarını Başlattı

Tarım ve Orman Bakanlığı Ülkemizde değişen iklime uyum sağlanması, su kaynaklarının kalite ve miktar açısından korunması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanmasına ilişkin çözüm yollarının ve kaydedilen gelişmelerin katılımcı ve çok paydaşlı şekilde değerlendirilmesi, politika, strateji eylem planlarının oluşturularak uygulanması ile konuya ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla, toplumun her kademesinden su kullanıcı gruplarını kapsayacak şekilde “Ulusal Su Verimliliği” başlatıldığı ve uygulanacak tedbirler neticesinde binalarda su kullanımlarında %25 tasarruf sağlanması hedeflendiğini bildirmiştir.

Bu kapsamda su seferberliği hedeflerinin etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasını, izlenmesini, bilgi akışını ve raporlama yapılmasını sağlamak amacıyla Su Verimliliği Birimi ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından toplantı yapılarak sürecin planlı bir şekilde yürütülmesine yönelik yapılacak  çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

• Üniversitemizde ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi alınmasına yönelik süreç başlamıştır.

• Bartın Üniversitesi Su Verimliliği Çalışmalarını Başlattı

• BARÜ’ye “Enerji Verimliliği” alanında gururlandıran ödül

• Enerji Verimliliği için Termal Kameralar ile Ölçümler Gerçekleştirildi

• Üniversitemizde “Akıllı Enerji Laboratuvarı” kuruldu

• Enerji Verimliliği

• Üniversitemiz ÜNVER-1 Yarışmasına 2 Proje ile Katılım Sağladı.

• Üniversitemizde Enerji Verimliliği Maksimum Düzeye Çıkarılıyor

• “Enerji Günlükleri: Akıllı Üniversite” programı gerçekleştirildi.

• Tübitak 2209-A Kapsamında Merkezimiz Yönetim Kurulu Üyelerinin Danışmanı Olduğu 12 Proje Kabul Edilmiştir.